Hivatalos honlapja
Bemutatkozás - Testvértelepülések

Székelydobó - Erdély

Székelydobó (1899-ig Dobó, románul Dobeni, németül Dobendorf) község a mai Romániában, Hargita megyében található. A település Székelyudvarhelytől 10 km-re nyugatra, a Vágás-patak völgyében fekszik a Sükői-Rez déli lejtőjén.

A Szekérvárnak nevezett helyen a hagyomány szerint a XVI-XVII. századi parasztmozgalmak idején szekérvárat építettek. A Felső- és Alsódobó közti dombocskán állhatott Martonfalva, itt állott egykor Maróthy György székely kapitány kastélya. 1910-ben 773, 1992-ben 599 magyar lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Udvarhelyi járásához tartozott.

Ferdinandivac - Horvátország

A község Kapronca-Körös megyében, a Dráva horvát oldalán található. A magyarul Décseszentpálnak nevezett község lakosságát horvátok, szerbek és magyarok alkotják. A község horvát neve abból származik, hogy  Ferdinánd német bevándorlókat telepíttetett oda, amely akkoriban a Ferdinandsdorf nevet viselte.

A horvát határ közelségéből fakadóan a településsel való aktív kapcsolattartás kifejezetten fontos. A kapcsolatok ápolása többek között az egymás rendezvényein való megjelenés keretében mutatkozik meg.