Hivatalos honlapja
Turizmus - Látnivalók

Vízvár

Számos látnivalóval szolgál az ideérkezők számára a horvát-magyar határ menti kis település, Vízvár. Csodájára járnak a XIX. században épült római katolikus templomnak, a település mellett kanyargó Dráva folyónak valamint a falut övező csodálatos természeti, erdei környezetnek, de a magánportán található banánfa, vagy épp a kézi tekerős vasúti sorompó is a vonzza a látogatókat.

Vízvár község természeti és épített környezete egyaránt magába foglalja azon értékeket, amelyek turisztikai szempontból alkalmas eszközei lehetnek a település hosszútávú fellendítésének. Vízvár község turisztikai attrakcióinak ismertetéseként az alábbi online kiadvány szolgál:

Vízvár

A településen két állandó kiállítás tekinthető meg: az általános iskolában egy mamutcsontokból álló kiállítás valamint a Drávai Lajos Emlékkiállítás kapott helyet.

Térségi látnivalók, programlehetőségek

Barcs

Vízvár számára az egyik legfontosabb városi ranggal rendelkező településnek Barcs számít, hiszen a járásközpont funkcióját tekintve évtizedek óta kötődik a dél-somogyi kistelepüléshez, Vízvárhoz. A különböző intézmények és szolgáltatások által folyamatos összeköttetés áll a két fél között, amely kapcsolatot tovább erősíti a város nyújtotta lehetőségek és turisztikai értékek léte.

Barcs város számos természeti értékekkel, épített látnivalóval és szolgáltatással rendelkezik. E tekintetben szükséges megemlíteni a kiemelt védelmet élvező, ősborókás gyepekkel és legelőkkel borított területet, a Duna-Dráva Nemzeti Park környezeti szépségét valamint a Dráva folyó mentén található értékeket. Az épített környezetben is számos látnivalót találhatunk, amelyek szintén hozzájárulnak a város turisztikai vonzerejéhez. Az evangélikus, a katolikus és a református templomok, a különböző emlékművek, a kiépített parkok, a gyógyfürdő valamint a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely is képviselteti magát Barcs turisztikai értékei között.

www.barcs.hu

Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva Kapu Bemutatóközpont

Nyitvatartás:

április 1. - október 15.: hétfő szünnap, keddtől vasárnapig: 9:00-17:00

október 16. - március 31.: előzetes bejelentkezéssel 

Cím: 7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.

Tel.: 82/461-285 Mobil: 30/377-3393

Web: http://www.ddnp.hu/drava-kapu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/dravakapubemutatokozpont

E-mail: dravaszentes@gmail.com

Nagyatád

Nagyatád város számos látnivalóval, turisztikai attrakcióval rendelkezik, amelynek következtében Dél-Somogy egyik legkiemelkedőbb településeként tartják számon. A  természeti és az épített környezet nyújtotta opciók kiváló lehetőséget biztosítanak az aktív és passzív kikapcsolódás számára. A platán-és vadgesztenyefák sokasága, a Nagyatádi Csónakázótó és a különböző pihenőparkok a nyugodt környezetben való szabadidőtöltést biztosítják, de a Hadipark, a Nemzetközi Szoborpark, a Múzeum, a templomok. az emlékművek valamint a strandfürdő és a városi gyógyfürdő léte is jelentős mértében növeli a város turisztikai vonzerejét.

www.nagyatad.hu

http://nagyatadtdm.hu/

Babócsa Basakert, nárciszos

A település egyik legkiemelkedőbb, történelmi jelentőségű turisztikai értéke a Babócsai Basakert és a benne található nárciszmező, amelyet az egykoron Babócsa területén állomásozó török basa ültettetett háremhölgyeinek. A régészeti leletek alapján e területen különböző építmények álltak, köztük az utókor számára az Árpád-kori  Szent Egyed és Szent Miklós templom falmaradványai maradtak meg. Az európai viszonylatban kiemelkedő területi kiterjedésű nárciszoshoz köthető a település legjelentősebb rendezvénye is, hiszen minden év májusában, a nárcisz virágzásának idején rendezik meg a színvonalas programokkal és műsorokkal valamint a Nárcisz-futással tarkított Nárcisz-napot.

www.babocsa.hu

Bélavári bányatavak (napijeggyel horgászási lehetőség)

A település közelében folytatott kavicsbányászat során kialakult tavak napjainkban már a horgászat szerelmeseinek egyik legkedveltebb helyszíneként funkcionál, hiszen a szép természeti környezet mellett a bőséges halállomány is vonzó az ide érkezők számára.

www.somogy.hu/belavar

Csokonyavisontai fürdő

A Barcsi járáshoz tartozó település többek között a 73°C-os, alkáli-hidrogénkarbonátos, s bizonyos mértékben jódos és kénes gyógyvizéről híres. A közel 9 hektáron elterülő fürdőkomplexum nemcsak kikapcsolódási, hanem gyógyulási célzattal is felkereshető, hiszen vize akár keringési, gyulladásos megbetegedések kezelésére is alkalmas. Az üdülőövezettel határos gyógyfürdő mellett egy minden igényt kielégítő panzió és egy halastó is megtalálható.

http://csokonyavisontafurdo.hu/

www.csokonyavisonta.hu

Xantus-liget (Csokonyavisonta)

http://xantusliget.weebly.com/

Drávai magaspart

A heresznyei magaspart a Dráva folyó Vízvár és Heresznye közötti szakaszán, Heresznye településhez közel található. A mintegy 240 lelket számláló települést sokan keresik fel a célból, hogy megtekintsék a hazai Grand Canyonnak is nevezett partszakaszt. A 25 méteres magasságot is elérő partoldal a fecskék kedvelt élőhelye, de az idő múlásával folyamatos, viszonylag lassú omlásra van ítélve. A nevezetes természeti érték a drávai kenutúrák során nyújt kitűnő látványt a túrázók számára.

www.heresznye.hu

"Zöld pokol" Háromfai horgásztó 

A Háromfa határában található, 54 hektáron elterülő tó a helyiek és az ide látogatók kedvelt horgászhelye. A "Zöld pokol" elnevezés igazodik a tó látványához, hiszen felületének mintegy 2/3-án jelentős mértékben elszaporodott a tavirózsa. Egy-egy horgászat során nemcsak pontyok és harcsák, hanem amúrok is horogvégre akadhatnak.

www.haromfa.hu 

http://haromfalake.hu/

Petesmalmi Vidrapark (Lábod és Mike között)

http://www.stvsz.hu/vidrapark

https://www.facebook.com/petesmalmi.vidrapark

Egyéb kikapcsolódási lehetőségek a településen:

Vízvári séták: Drávapart és tanösvény, „Szőlőhegy”, Zsitfapuszta, Öregtölgyes Parkerdő

Kerékpározás - www.kerekparut.com

További menüpontok
Szálláshelyek
Vízvár komfortos szállásokat kínál vendégeinek. Az alábbiakban megtalálja azokat a létesítményeket, ahol kényelmes körülmények között pihenhetnek az utazók.
Fotógaléria


Térkép