Hivatalos honlapja
Aktuális - Hírek

2015-08-27

A nyár utolsó hónapjában is aktív a helyi Horvát Önkormányzat!

Nagyboldogasszony Ünnepe - Molve (Horvátország)


Somogy megye Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának szervezésében 2015. augusztus 15-én a magyarországi horvátok is ellátogattak Molve /magyarul Molna/ településre, Nagyboldogasszony Ünnepére. Az eseményen részt vettek a Dráva mentén tevékenykedő Horvát Nemzetiségi Önkormányzatok tagjai, így Vízvárról is szép számmal érkezett delegáció a horvátországi településre. A Szűzanya mennybevételének ünneplésére több száz zarándok látogatott el, hogy a zarándokúton együtt imádkozva kísérjék Mária szobrát.





További fotók: https://www.facebook.com/vizvar


Kirándulás - Vlašići, Pag sziget (Horvátország)


Vízvár és Heresznye Horvát Nemzetiségi Önkormányzata 2015. augusztus 16. és 19. között kirándulást szervezett a horvátországi Vlašići-be, Pag szigetére. A Dráva mentéről érkező 50 fős csapat az Országos Horvát Önkormányzat Üdülési és Oktatási Központjában töltötte mindennapjait. A 4 nap alatt nemcsak fürdőzésre, hanem városnézésre és művelődésre is jutott idő, így a környék természeti szépsége mellett Pag és Zadar városával, s azok főbb nevezetességeivel is megismerkedhettek a résztvevők.





További fotók: https://www.facebook.com/vizvar


Novo Virje - Bukevje búcsú



Az idei nyár utolsó hétvégéjén sem unatkozott a falu horvát közössége. Novo Virje plébánosának meghívására Vízvárról is többen érkeztek a horvátországi, Bukevjeként elhíresült területre, a hagyományosan, minden évben megrendezésre kerülő búcsúi ünnepségre. Augusztus végén sok érdeklődő látogat el erre a helyre, hogy ünnepélyes keretek között vegyenek részt a szentmisével kísért búcsúi rendezvényen.




További fotók: https://www.facebook.com/vizvar

további híreink »

További menüpontok
Programajánlatunk
Falunap, keresztelő, focimeccs, létesítményavató, bál. Itt minden programot megtalál...
Hasznos
Térkép