Hivatalos honlapja
Önkormányzat - EU-s fejlesztések

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00056 pályázat


A kedvezményezett neve: Vízvár Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Művelődési ház felújítása Vízváron
A szerződött támogatás összege: 100 000 000,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés Vízvár község belterületén, a 7588 Vízvár, Dráva utca 1. sz. alatt kerül megvalósításra. A megvalósítás helyszíne, a Művelődési Ház és Könyvtár épülete Vízvár Község Önkormányzatának kizárólagos önkormányzati tulajdonát képezi. A pályázat belterületi zöld-infrastruktúra fejlesztések, közösségi célú beruházások fejlesztésére irányul.
Nevezett épületben ad helyet az Önkormányzat a település lakossága számára a kulturális és művelődési funkciók eléréséhez. A jövőben szeretné, ha a jógacsoport számára is otthont biztosíthatna.  A fejlesztéssel érintett épületben kap helyet a település könyvtára, valamint az épületben áll rendelkezésre a település kultúrterme is, amely színpaddal, kivetítővel és hangosítással felszerelve ad helyet a település ünnepségeinek, rendezvényeinek.
A projekt céljai és részcéljai:
I.    Belterületi zöld-infrastruktúra fejlesztés
1.    növényfelület, élőhelyek és biodiverzitás növelése, valamint a biológiai aktivitás értékének növelése, a zöldfelület növényállományának növelése, rekonstrukciója, egyszeri beavatkozásként gyomirtás/beteg fák eltávolítása, pótlása, valamint ápolási munkák
2.    aktív rekreációs zöldterületek (tanösvény, tanpálya, futópálya, kutyafuttató, játszótér, szabadtéri tornapálya stb.)
3.     a terület rendeltetésszerű használathoz szükséges eszközbeszerzés (környezetbe illő, minőségi utcabútorok elhelyezése
II.    Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések
1.    építmény korszerűsítése, átalakítása, bővítése (közösségi vagy kulturális tevékenységet     magában foglaló épület és az alapműködéshez szükséges tárgyi eszközbeszerzés (jármű beszerzés nem támogatott)
2.    okos közterület fejlesztések (okospad)
Az épület utcai bejárata és udvari megközelítési lehetősége a továbbiakban is marad. Az épület és az udvar részben akadálymentesített, a megvalósítás végére megfelelünk minden kapcsolódó előírásnak, ehhez rehabilitációs szakmérnök segítségét is igénybe vesszük.
Az épület szerkezetét tekintve hőtechnikai szempontból elavultnak tekinthető, így energiahatékonysága nem mondható jónak. A projekt keretén belül korszerű új tetőfedés kialakítása (azbesztmentesítés) és nyílászáró csere megtörténik, csökkentve ezzel az épület hőveszteségét. Az épületegyüttes nyílászárói korszerűtlen fa ablakok és ajtók. Az épület hővesztesége a nyílászárók rossz állapota miatt igen magas, a projekt keretein belül cseréjük megtörténik. Jelenleg néhol elvetemedtek, már nem képesek ellátni feladatukat, filtrációs veszteségük igen magas. Ez kihatással lesz a fenntartási költségekre is, melyek a fejlesztések hatására csökkenni fognak, ezáltal pénzt és energiát fog az üzemeltető megtakarítani.
Az udvar zöldterület fejlesztése is tervezett a projektben, mely cserjék, fák ültetésével valósulna meg az esztétikusabb környezet kialakítása érdekében.


 


 


 


 

« vissza a listához